Overslaan naar content

Samen staan we sterker

Samen met zo'n 230 vrijwilligers organiseren we evenementen, staan we op beurzen en organiseren we camperreizen. Wil jij hier ook een onderdeel van zijn? Bekijk dan snel onze openstaande vrijwilligers vacatures!

Onze vrijwilligersfuncties

Beursvrijwilliger

De NKC staat jaarlijks op diverse internationale beurzen (zoals Kampeer & Caravan Jaarbeurs en Caravana) en dealershows, waarbij de dealer de camper promoot en onze vereniging het camperen, een ideale combinatie. De beursvrijwilliger heeft als taak het camperen te promoten, de NKC te vertegenwoordigen en moet beursbezoekers kunnen overtuigen van de voordelen van het camperen en het NKC-lidmaatschap.

Reisbegeleider

Jaarlijks organiseert de NKC zo’n zestig groepsreizen met eigen camper naar diverse bestemmingen in Europa. De voorbereiding en begeleiding gebeurt door vrijwillige reisbegeleiders. Assistent-reisbegeleiders ondersteunen de reisbegeleiders tijdens de uitvoering van sommige reizen en nemen de taken van de reisbegeleiders, indien noodzakelijk, over. De (assistent) reisbegeleider neemt het initiatief bij de organisatie van activiteiten.

Projectgroep Evenementen

De NKC kent evenemententeams verspreid over het land. Elk team wordt aangestuurd door een coördinator, eveneens een vrijwilliger. Met kantoor zijn de teams verantwoordelijk voor de ontwikkeling en organisatie van evenementen gedurende het jaar. Overige taken van een evenemententeam zijn: 

·  het (meehelpen) organiseren van evenementen in de regio of op landelijk niveau; 

·  het organiseren van evenementen speciaal voor solo’s (alleengaande camperaars). 

Redacteur en fotograaf

De redactie van NKC Media wordt gevoerd door een groep vrijwilligers in samenwerking met het team communicatie op kantoor. Zij zorgen ervoor dat het magazine Kampeerauto verschijnt, dat de website up-to-date wordt gehouden en zijn betrokken bij overige NKC-uitingen. Daarnaast zijn er vrijwillige redacteuren die incidenteel artikelen aandragen voor NKC-media; zij maken geen onderdeel uit van de redactie. Redacteuren zijn geïnteresseerd in alles wat met de camper te maken heeft, zowel qua uitvoering van de wagens als technisch en/of zijn vaardig in het schrijven over/fotograferen van het reizen met de camper. Zij zijn in staat te kijken door de ogen van andere camperaars.

Presentator

Afhankelijk van het kennisgebied waarvoor men is opgeleid, verzorgen vrijwilligers presentaties voor (potentiële) camperliefhebbers. Dit gebeurt onder de pet van de NKC Academy tijdens evenementen of bijeenkomsten, op beurzen of bij camperbedrijven. Vrijwilligers worden hiervoor opgeleid door de specialist van kantoor en de kantoorcoördinator.

Projectgroep rijvaardigheid

De NKC heeft in samenwerking met de BOVAG de NKC camperrijvaardigheidstrainingen opgezet. Vanwege het belang, is een team van vrijwilligers geformeerd. De vrijwilligers verzorgen de communicatie naar de deelnemers en de rijscholen in aanloop naar de training. Op de dag zelf zijn zij ook aanwezig als gastheer/vrouw namens de NKC. De rijschoolhouder is verantwoordelijk voor het verzorgen van de training.

Specialisten Projectbureau Camperplaatsen

Het Projectbureau Camperplaatsen bestaat uit een team van  adviseurs met specialistische kennis op het gebied van camperplaatsontwikkeling en een adviseur wet- en regelgeving. De  adviseur onderhoudt contacten met (recreatie)ondernemers, recreatieschappen en regionale overheden (Gemeenten, Provincie e.d.), ter ontwikkeling van camperplaatsen en verder met onder meer de middenstand.

Ledenraadslid

Als algemene ledenvergadering (ALV) kent de vereniging de ledenraad. De ledenraad bestaat uit 21 leden; om de landelijke spreiding te waarborgen, worden per regiogebied drie ledenraadsleden benoemd. Een ledenraadslid is in staat strategisch mee te denken en bewaakt de koers van de NKC voor de komende jaren. De ledenraad beoordeelt de jaarstukken en dechargeert het bestuur voor het gevoerde beleid en het door haar gehouden toezicht.

Moderator voor Campercontact

De website www.campercontact.com wordt beheerd door de moderatoren en een kantoorcoördinator. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het actueel houden van de camperplaats informatie op de website. De moderator werkt thuis of onderweg, vanachter de computer en krijgt een gebied toegewezen waar hij/zij affiniteit mee heeft. De moderator controleert nieuwe en bestaande camperlocaties, houdt deze bij en controleert wijzigingen en reacties, die op de website binnenkomen.

Voor en door camperaars

De NKC organiseert jaarlijks circa 70 campergroepsreizen naar 50 bestemmingen en is al jaren een van de grootste aanbieders. De circa 170 reisbegeleiders zijn (als vrijwilligers) samen met de NKC verantwoordelijk voor deze reizen. Ervaringen van onze vrijwilligers

Lees wat onze vrijwilligers vinden van het werk bij de NKC

 • Ik vind dat de NKC als organisatie erg goed in elkaar zit. Er is een duidelijke koers en beleid. In de eerste bijeenkomst heeft directeur/bestuurder Stan Stolwerk deze helemaal uitgelegd, ik werd daar erg enthousiast van. Het is dus heel leuk om mee te kunnen en mogen denken. Ik krijg er ook wel inspiratie van, omdat ik zelf ook ondernemer ben. Ik zit nog maar heel kort in de ledenraad, dus ik weet nog niet iets waar ik heel trots op ben. Maar in het algemeen ben ik trots deel te mogen uitmaken van de ledenraad van zo'n leuke organisatie. Het is voor mij meedenken over mijn leukste hobby. 

  Loes F.

  Lid van de ledenraad

 • Ik ben er trots op dat we er als redactie in slagen 9 keer per jaar onze leden te laten genieten van een specifiek camperblad, dat breed gewaardeerd wordt door die leden. Voor velen is het – blijkens de reacties – zelfs dé reden om lid te zijn van de NKC. 

  Jan van P.

  lid redactie Kampeerauto

 • Het voorbereiden van de reis en het maken van het reisboek zijn belangrijk voor ons. We willen onze deelnemers een mooie, goed georganiseerde reis presenteren en hen een onvergetelijk vakantiegevoel geven tijdens de reis. De opmerkingen en de goede waarderingen van de deelnemers bij de evaluatie van de vorige reizen zijn voor ons een bijzondere stimulans om zo door te blijven gaan.   

  Ad en Marleen J.

  reisbegeleiders

Vactures vrijwilligers

Soesterberg

Leden evenemententeam Noord
Op locatie
 • Soesterberg, Utrecht, Nederland
Open sollicitatie
Op locatie
 • Soesterberg, Utrecht, Nederland
PR & communicatieadviseur
Hybride
 • Soesterberg, Utrecht, Nederland
Stagiair (online) marketing
Op locatie
 • Soesterberg, Utrecht, Nederland
Verzekeringsadviseur
Hybride
 • Soesterberg, Utrecht, Nederland

Onze vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers waren wij niet de NKC die wij vandaag zijn. Talloze evenementen vinden plaats door deze fantastische vrijwilligers. Heb jij ook een passie voor 'camperen' en sta jij graag in contact met mede camperaars? Bekijk dan onze vacatures als vrijwilligers!